Az oroszra szakosodtunk.
Főoldal    Fordítás    Tolmácsolás    Lektorálás    Záradékolás    GYIK    Kapcsolat
Az orosz főváros főterén, a Vörös téren a Mauzóleum mellett helyezkedik el a Kreml leghíresebb tornya, a Szpasszkaja basnya. Ennek az egész Oroszországban híres óráját Kremlovszkije kurantynak hívják. 
Ennek a toronyórának a játékát lehet hallani az orosz rádióban, ez üti az egész- és a negyedórákat.

Főoldal

Fordítás

Tolmácsolás

Lektorálás

Záradékolás

Szolgáltatásaink Információk GYIK

Kapcsolat

Orosz-magyar műszaki fordítás

A műszaki tematika alatt a technikai vonatkozású orosz fordításainkat érthetjük, tág értelemben ide tartozhat a szoftver-fordítás is.
Napjainkban sok ügyfél keres meg bennünket műszaki fordítással, melyek informatikai, távközlési, bank-technológiai, építési, vízgazdálkodási, közlekedési, légügyi, energetikai és környezetvédelmi oroszról magyarra és magyarról oroszra végzett fordításokat jelentenek.

A felsorolt területeken az új technológiák bevezetése, fejlesztés, korszerűsítés, a különféle projektek megvalósítása sok fázison vonul keresztül, kezdve az épület- és berendezés-beruházástól, a tervezésen, a kivitelezésen keresztül egészen a természetes erőforrások használatának a lakosság körében történő népszerűsítéséig. Ennek megfelelően az üzleti és a műszaki dokumentáció oroszról magyarra és magyarról oroszra történő fordítását végeztük.

Az alábbiakban megadjuk azoknak az anyagoknak a – korántsem teljes – listáját, melyek oroszról magyarra illetve magyarról oroszra fordítását és lektorálását, sőt többször a záradékolását is mi végeztük:
  • pályázati dokumentáció
  • műszaki gazdasági megalapozás
  • műszaki specifikáció
  • műszaki feltételek
  • projekt-vázlat
  • a megvalósítás blokk-diagramja (Microsoft Visio)
  • kivitelezési terv
  • üzemeltetési utasítás
  • környezeti hatás-értékelés, stb.
A magyar és az orosz szakemberekkel együttműködve orosz fordítóink nem csupán a speciális szakmai ismereteket sajátították el, hanem megismerkedtek az oroszországi illetve a FÁK országokbeli, így a kazahsztáni, az ukrajnai és a kirgizisztáni szabványokkal, beleértve a fordításukhoz szükséges sajátos terminológiát is. Készek vagyunk arra, hogy új megrendeléseket fogadjunk, melyek lehetővé teszik, hogy alkalmazhassuk az adott területen szerzett kompetenciáinkat.

A linkre rákattintva megtekintheti az orosz jogi fordítással és az orosz üzleti fordítással kapcsolatos tapasztalatainkat is.

A moszkvai űrhajózási múzeum értelemszerűen főképpen az orosz emléktárgyakban igen gazdag.